Gravid!

Maria

Kul, nu är vi äntligen igång, jag tänkte börja med att berätta lite om mig själv. Maria heter jag och bor sedan två år tillbaka i Los Angeles tillsammans med min man. Vi flyttade hit på grund av hans karriär och vi trivs hur bra som helst. Ni ska nu få följa med på vår resa att bli förstagångs föräldrar i ett land där allt är mycket mer komplext och annorlunda än hemma i Sverige.

I början av december, ca tre veckor kvar till julafton visade Clear Blue stickan äntligen Pregnant, så efterlängtat och underbart på alla sätt. Reaktionen var kanske inte vad jag hade förväntat mig, jag trodde glädjetårarna skulle spruta men det var nog mer en jättelättnad och en oro att det inte ska gå som släppte. De två veckorna innan var som en riktigt bergochdalbana av känslor och tankar. Ni känner säkert igen er i det här, när man vill något så mycket och nästan blir manisk och känner efter i minsta lilla molekyl i hela kroppen efter ett enda litet symptom. Så fort man känner något kan man googla i timmar på samma sak om och om igen; Är jag knäpp eller!? jag vet ju exakt vad det står och hur det går till när ett ägg blir befruktat och hur det kan kännas. Pratade med en kompis om detta och hon var likadan när hon ville bli gravid, skönt jag kanske inte är så knäpp ändå…

Ungefär en vecka innan beräknad menstruation började jag få mensvärksliknande kramper och tänkte att nej nu är det kört, dessa kramper kom och gick under hela veckan. I vanliga fall är jag som en klocka, mensen kommer alltid exakt på beräknad dag och dagen innan förvandlas jag till ett PMS monster som min man milt skulle utryckt sig, haha! Skillnaden den här gången var att PMS:en kom inte. Det var det första lite positiva tecknet på att det kanske var något där inne men jag vågade inte hoppas fullt ut. Dagen då mensen skulle komma hände ingenting men brösten började värka som dom även gör när mensen ska komma men på något sätt kändes det ändå annorlunda för bröstvårtorna var mer ömma än vanligt och jag har varit mer törstig de senaste dagarna. Jag sa till min man att det är nog bäst att vi åker och köper ett test ändå men eftersom man så tidigt ska kissa på stickan på morgonen så var vi tvungna att vänta till morgonen efter. Jag vaknade väldigt tidigt den morgonen och var pirrig i hela kroppen, jag kände på mig att det var något där inne. Jag gick upp på toaletten och kissade på stickan och minuterna tills svaret kom fram kändes som de längsta minuterna någonsin. Sen stod det där, klart och tydligt Pregnant. Wow äntligen kom bekräftelsen att det funkar, vi ska bli föräldrar! Vi laddade genest ner en gravid app för att se när beräknat födelsedatum är, 13 augusti 2017. Ett litet sensommarbarn:)

Vi ville såklart berätta den stora nyheten för hela världen men samtidigt vet vi att det nu ligger en period med risk för missfall framför oss så vi skickade bara till våra vänner här i LA som också är gravid och precis fått barn. Vi bestämde oss ändå för att vara positiva och inte tillåta tankar om eventuellt missfall att komma nära. Vi måste skicka positiva energier till det lilla undret i magen.

Vi hörs snart!  Kram Maria och lille

 

 

%d bloggare gillar detta: