Gravidappar

Maria

Hej, jag tänkte tipsa om lite bra gravidappar som jag har testat. Jag har fått bäst intryck av de amerikanska apparna (Kanske för att jag bor här) men jag tycker att dom innehåller väldigt bra information, tips och råd.

Preg life

Preg life är väldigt populär i Sverige bland gravida och den är bra! Du ser hur långt gången du är och hur många dagar det är kvar till förlossning. Varje vecka kommer en ny uppdatering av bebisens utveckling, hur mamman kan må och hur ens partner kan känna. Du kan lägga in bilder, din vikt, tester du gjort, skriva anteckningar samt fylla i en kalender. Sen har den även lite erbjudanden från Apoteket, Libero osv. Det finns lite svar om “vanliga frågor” under graviditeten. Den har även en väldigt bra checklista för inköp av saker man behöver innan och efter bebisen är född. Kan va bra när “gravidhjärnan” börjar glömma bort grejer, haha! Du får även tillgång till gravidpoddar, yoga etc..

Ovia pregnancy

Det här är min favorit app, du får samma information som i Preg life men den har även dagliga uppdateringar om vad som händer med bebisen, (typ nu är lilles hörselgångar nästan klara, eller nu är lilles lungor ready to go) 🙂 Den innehåller också massor av tips och råd för träning, kost, mammakläder, inköp, bra att tänka på osv. Du ser hur stor bebisens hand är, och den växer dagligen i appen i samma takt som den växer i magen!
Det finns en vlogg där du kan följa en tjej som är gravid i samma vecka som du, och hon pratar veckovis om vad som har varit bra respektive mindre bra under veckan som varit och vad man kan förvänta sig av nästa vecka i graviditeten.
Den har en kalender där man kan skriva in symptom, milstolpar, doktorstider, etc.
Ovia pregnancy är också fylld av recept, hälsoråd, och träningstips.
Det finns ett forum och en chatt där man kan skriva med andra som är gravida i samma veckabsom du. Jag kan VERKLIGEN rekommendera den här.

Andra liknande appar som Ovia är What to expect och The bump.

Baby beat

Sen har jag hittat en jätte rolig app där man genom att hålla mobilen mot sin mage kan höra bebisens hjärtslag. Det tar en liten stund att hitta det, man måste ta av sitt mobilskal och leta runt lite på magen. Men den funkade för mig redan i vecka 14 då hade han en puls på 143 bpm , den funkar säkert tidigare också.

Det finns en hel djungel med roliga appar för allt möjligt när det kommer till graviditeter, namn appar, tränings appar, recept appar, registry, osv. Tipsa gärna om ni har någon favorit!

Vi hörs snart! Kram Maria & lille

IMG_3153

 

%d bloggare gillar detta: