Mjölk, soja och ägg

Elin

Hade Martins kusin på eftermiddagsfika med sin lilla dotter född i juni 2016, även hon allergisk mot mjölk. Fick då tips om en bra grupp på facebook; ”Barn med mjölkproteinallergi” som jag genast gick med i. Så mycket tips och bra information om produkter och reaktioner. Lärde mig där att det tar 2-4 veckor innan bröstmjölken är helt ren efter att man själv slutat med mjölk. Jag har kvar proteiner i kroppen ett par veckor och sedan blir det en förskjutning till bebisen. Så minsta misstag får effekter i flera veckor om man har otur. Jag får helt enkelt bli ännu mer nitisk och lusläsa allt. Både mjölk och soja smyger sig in där man minst anar. Inser att det är väldigt mycket som man INTE kan stoppa i sig när sötsuget kickar in, på gott och ont. Får köpa hem vegan produkter utan soja och mjöl. Blir en hel del jordnötssmör när jag vill lyxa till frukosten eller när jag känner att jag behöver extra energi.

När jag äter ägg har jag också märkt en reaktion tyvärr så även det behöver uteslutas, där försvann möjligheten till snabba och enkla luncher. Tänker att det är lika bra att lära sig ifall allergin sitter i när vi ska börja med smaksensationer och senare mat. Inget ont som inte har något gott med sig om man ska tänka positivt

%d bloggare gillar detta: