Nya skor – inköp med framförhållning

Elin

Ibland går lunchpromenaden till centrum i de fall jag ska hämta något på posten, se efter kläder till barnen eller komplettera något som behöver handlas till middagen. Vissa perioder blir det fler turer dit än vad plånboken egentligen tillåter, men det är så svårt att låta bli när det är bra priser på kläder till barnen. Det är också lite skönt med ett mål de dagar då vädret är lite småtrist, men man vet att barnen somnar bäst i vagnen eller bilen och kan passa på att uträtta det där ärendet som man ska göra.

Den här veckan blev det ett par promenader till centrum. Handlade mat en dag, hämtade på posten en annan och kollade på rean. Såg då att Skoman skulle stänga ett par dagar för butiksrenovering och sålde därför ut det mesta i butiken till halva priset. Fyndade två par skor från Kavat till Olivia, ett par boots hon kan ha nu i vår och kanske i höst beroende på hur fötterna växer. Sen blev det ett par Kavat vinterstövlar till nästa vinter. Chansade men då hon har små fötter tror jag det ska passa. Jag har till både de små nu, men tidigare också till de äldre barnen gjort större, dyrare inköp i samband med reorna och det har passat bra i storlek. Främst overall och dyrare skor som jag köpt. Skor är ju mest vanskligt, men med flera barn så är det lättare eftersom nästa kanske kan ta det istället. Det blir ju en utgift som kanske inte alltid passar i tiden när man köper på förhand, men ofta betalar man ju halva priset och i vissa fall mindre för dyrare plagg och det gör ju sitt till. Det blir lite bakvänt, för att spara pengar och kunna göra inköp på förhand behöver man också ha lite extra pengar. Skickade in maken på skojakt och han kom hem med ett par nya vinterskor, själv hittade jag ballerinaskor till sommaren och nya vinterskor som verkligen behövdes.

När stora killarna var små hade jag en syskonvagn från Mountain Buggy, Urban Jungle i ljusblått och mörkblått. Supersnygg om jag får säga det själv. Lyckades hitta overaller på rea i matchande färger från Mikkline, som jag köpte med väldigt god framförhållning och syskonmatchning. Lyckades året efter jaga tag på en Reima som även den matchade så jag slapp bryta det ljusblå/mörblå temat. Gick igenom vinterkläderna som legat sparade i plastlådor i ett av uthusen hos min pappa och såg till min förtjusning att Reima overallen finns kvar. Perfekt att ha extra uppsättningar vinterkläder till förskolan. Nostalgi och ekonomi på samma gång.

%d bloggare gillar detta: