Nyttiga gravid mellanmål

Maria

Tänkte berätta lite om mina matrutiner, jag har ju som sagt alltid varit dålig på att dricka mycket vatten och småäta, något man måste när man blir gravid. Ett litet tips är att köpa en bra vattenflaska på typ en liter, det gjorde jag och det blev mycket lättare att dricka mycket samt hålla koll på hur mycket jag dricker. Jag tar med den överallt och dricker ungefär 3-4 flaskor vatten om dagen, tillslut blir det en rutin och man känner sig nästan konstant törstig.

Till frukost äter jag oftast en grov smörgås med ost eller skinka och tomat eller leverpastej med gurka, bra med järn:). Yoghurt med gronola och blåbär eller banan och en kopp te. Ibland orkar jag även en apelsin eller lite multi juice.

Till lunch äter jag det som finns hemma eller så går jag ut och äter så blir väldigt olika. Blir mycket tjejluncher här i LA, alla har så flexibelt schema.

På eftermiddagen brukar jag göra en smoothie eller chia pudding, här kommer recepten:

Smoothie

1 banan
1,5 dl frysta jordgubbar eller blåbär
1,5 dl fryst mango
1 msk chiafrön
3 msk naturel yoghurt
1/2 msk honung

Sen kör jag det i mixern, perfekt snacks med mycket vitaminer och kalcium.

Chia pudding med blåbär och vanilj

2 dl mandelmjölk (eller kokosmjölk)
2-3 msk chiafrön
0,5 tsk vaniljpulver
Några färska blåbär (eller annan frukt)

Rör om i ca 5 min tills det tjocknat lite, ställ sedan i kylskåpet över natten. Dekorera med några färska blåbär, smaklig måltid:)

Har ni några tips på bra snacks? Tipsa gärna!

Vi hörs snart! Kram Maria & lille

IMG_9585

 

%d bloggare gillar detta: