Tredje ultraljudet!

Maria

Imorse var jag och min man på vårt tredje ultraljud, Ja ni hörde rätt! I USA gör man vanligtvis fler ultraljud än vad som är rutin i Sverige. Där vet jag att standard är en till två ultraljud under hela graviditeten. Här är standard tre gånger eller mer, en i varje trimester ungefär. Det är de stora ultraljuden som utförs av en specialist doktor, sen gör man vanligtvis en liten snabbkoll vid varje rutinläkarbesök som är ca en gång i månaden under de två första trimestrarna.

Anledningen till att vi var på vårt tredje ultraljud redan idag, var för att sist vi var där för ca 2 veckor sedan så ville inte Lille samarbeta riktigt, doktorn kunde inte se allt han ville. Idag kollade vi så att hans hjärta har alla fyra kamrar och att det slår som det ska, vi gick igenom alla organen, mätte armar och ben, räknade fingrar och fötter och kollade hjärnan. Han sprattlade på lika vilt som vanligt men det gick bra.

Det var så kul att äntligen kunna få se hur de små rörelserna jag känner i magen ser ut där inne. Hans små ben och fötter som sparkar. En liten stund låg han nästan och sög på sina egna fötter (ni ser det på bilden nedan), haha Sötkorven 🙂

Kolla in vilka otroligt fina bilder vi kunde få av vår lille krabat! Kliniken vi går till hade precis fått in den absolut senaste ultraljudstekniken för 2017. Doktorn själv var förvånad över hur bra bilderna blev.

Hörs snart! Kram Maria & Lille

%d bloggare gillar detta: