Gravidträning!

Maria

Heja alla blivande mammor där ute! Att vara gravid är inte alltid en dans på rosor men åh vad jag ÄLSKAR det!! Har precis kommit in i en fas där jag funderar mycket på förlossningen, HUR ska den lilla varelsen där inne komma UT?!? Ofattbart, jag vet ju att det går men det är nog dags att börja förbereda sig nu, både mentalt och fysiskt. Många säger att det är ungefär lika krävande som att springa ett helt maraton att föda barn, hur ska jag klara det om jag inte tränar??

Jag har alltid varit en periodare när det kommer till träning. Jag kommer igång och kör på bra med olika träningsformer, men sen tappar jag det ett tag. Lyckligt nog har jag generna på min sida så jag går inte så lätt upp i vikt, däremot blir jag trött, lat och slapp i kroppen. Och hur kul är det att vara det? Om jag ska vara ärlig har jag inte varit jätteduktig på att träna muskler under min graviditet. Det min kropp har mått bra av är promenader och simning, jag går i ca 30-50 min i lugnt till medel tempo flera gånger i veckan. Går jag snabbare börjar det trycka ner mot bäckenet och ländryggen värker. När jag simmar kör jag bröstsim i ca 10-20 min, det mår min kropp jättebra av.

MEN, nu jäklar! Den här veckan är det fokus på muskler och stretching som är jättebra för en gravid kropp. Dock är det viktigt att tänka på vilka övningar man gör så att man inte gör något som inte är bra för barnet eller sig själv. Jag har hittat jättebra pass på Youtube som jag enkelt kan köra hemma och det tar inte jättemycket tid heller.

Yoga tycker jag är både skönt och avslappnande, jag stretchar ut hela kroppen och får fokusera på andningen. Det finns massor av bra pass om ni Googlar på pregnancy yoga och vilken trimester ni är i.  Jag är nu i slutet på andra trimestern.

Sen har jag alltid varit ett stort fan av Tracy Andersons pass, jag har länge kört hennes Mat Workout pass. Nu när jag är gravid kan jag varmt rekommendera hennes gravidträning: Tracy Anderson The Pregnancy Project.

Hon har 9 olika program, ett för varje månad av graviditeten, alla pass är anpassade efter en gravid kropp och vart du befinner dig i just den månaden. Hon är själv gravid under övningarna. Varje pass är ca 30 min och det enda du behöver är en matta, en stol och lättare vikter (jag skippar vikterna och hoppar över just de delarna).

Så kom igen nu alla supermammor där ute, NU KÖR VI!!

Kram Maria & Lille

Tracy-pregnancy-project

%d bloggare gillar detta: