Vi har börjat med smaksensationer 

Elin 

Smaksensationer, eller snarare rejäla måltider i ett nafs! 

Åh vad fort allting går, för ett par veckor sedan var vi på 5 månaders kontroll på BVC och fick även vaccination. Då vikten är väldigt låg, även om den ökat sakta så tyckte vi gemensamt att vi skulle börja erbjuda gröt och mat. William har nyfiket spanat in vår mat ett tag redan så det kändes logiskt att ta det steget. Vi har vid sidan om amningen erbjudit ersättning när han verkat onöjd, men då han inte tål varlen Althéra, Nutramigen eller Pepticate så har det inte gett någon effekt på vikten. 

Vi köpte på oss lite olika grönsakspuréer, päron och plommon puré samt gröten Sinlac som är fri från mjölk, gluten och soja. Första dagen fick han väldigt lite gröt och lite sötpotatis och majs puré. Han var lite skeptisk och jag tänkte att det kanske skulle bli knepigt och ta lite tid att öka. Dag två testade vi med lite större mängd gröt, ungefär två matskedar istället för en, vilket gick ner. Lunchen gick också väldigt bra och han visade ökat intresse. Sen har det inte varit någon tvekan om att mat är den här lilla killens grej. Han skriker när det går för sakta eller när jag ska fylla på mer. Han äter med god aptit och tvekar inte för nya smaker eller konsistenser. När vi andra äter och sätter oss vid bordet blir han helt lyrisk och vill också äta. Två veckor har vi gett gröt och en portion mat, vi kom snabbt upp i lite större portioner. Jag har lyssnat på William och låtit honom styra. Idag var vi hos barnläkaren och viktkurvan har gjort ett rejält hopp uppåt, på läkarens inrådan ska vi nu erbjuda både lunch och middag. Här går det undan, bara mamman som ska hinna med också. Ska köpa klämmispåsar och lite bra burkar för hemmagjord mat. Morotsfläckarna gör entré för fjärde gången, att introducera mat är sannerligen en “dirty business” som en bekant sa.

%d bloggare gillar detta: