Rostad rotsaks soppa med ingefära och lime 

Jag gillar soppor, det är enkelt att anpassa, lätt att laga till många och en av de rätter jag kan äta nu när kosten begränsas för Williams skull. Gjorde denna variant och tyckte den var värd att dela med mig av. 

Hittar på recept lite på känn så ni får minska/ öka efter egen känsla och smak ? 

500 g sötpotatis 
500 g morot 
500 g potatis
3 gula lökar
5-7 dl vatten
1 grönsaksbuljong
1 umami buljong
2 tsk ingefära (har du färsk hemma så är det godare)
1 krm cayennepeppar
2 lime
1 förp kokosmjölk
grön tabasco och olja för topping

Sätt ugnen på 250 gr över och undervärme. Skala och rosta grönsakerna ganska hårt i ugnen så dom blir mjuka och får lite färg, 

Koka upp kryddor och buljong, men inte lime, ta bort 2 dl för att kunna reglera tjockleken på soppan. Lägg över största delen av grönsakerna och mixa tillsammans med en kokosmjölken till en slät krämig soppa. Späd med mer buljong om den är för tjock. Pressa saft från 1 line och riv ner lite skal. Smaka av med salt och peppar. 


Skiva den andra limen att ha vid serveringen. Slå upp soppan, lägg i lite rostade ommixade grönsaker, toppa med lime och ringla över lite god olja och grön tabasco efter smak. Njut med något gott bröd till. 

%d bloggare gillar detta: