Placebobarn…

Maria

Första natten till sista trimestern, Lille höll mig vaken till 5 på morgonen. Har jag sagt att jag är ett placebobarn…?

Hela min graviditet (SO FAR) har varit rätt så “tråkig” eller helt perfekt beroende på hur man vill uttrycka sig. Om jag skulle skriva ett inlägg om mina cravings, sömnlösa nätter, humörsvängningar, eller andra jobbiga symptom, så skulle inlägget bli ganska kort. Jag har inte känt av något sådant. Hade några dagar i första månaden där jag mådde lite illa men inget som var speciellt jobbigt.

Däremot så har jag de mindre symptomen. När jag går in och läser i mina gravidappar vid varje ny vecka vi går in i kan det stå typ, den här veckan kan du känna känna huvudvärk. Då får jag huvudvärk, eller den här veckan kan du börja känna bebisens första rörelser, då känner jag en liten spark. haha! Ni fattar, placebobarn… 🙂

Alla pratar hela tiden om hur mycket man ska njuta i tredje trimestern innan bebisen kommer, sov mycket, unna dig saker, gör saker för dig själv osv. Men jag njuter ju hela tiden, på sättet jag lever mitt liv. Det är ju inte så att jag inte gör saker för mig själv, jag har ju bara mig själv att tänka på. Jag har ju aldrig haft ett barn och när jag får det tror jag att jag kommer njuta minst lika mycket om inte mer. Klart det kommer vara jobbigt också men det kommer ju att vara värt det. Däremot förstår jag vad dom menar när dom säger sov mycket. Jag fungerar inte utan sömn, jag ser fram emot den extra energin som kommer när man ammar, hoppas det funkar… Idag är jag zombie, jag vet inte om han drömde mycket inatt eller om han faktiskt möblerade om i min mage. Han rörde sig typ konstant hela natten och tryckte på väldigt osköna ställen. Vilket även gjorde så att min mage kurrade hela tiden och jag tror jag rapade kanske 100 gånger inatt. Hur mycket luft kan man ha i magen när man är gravid?!?

Det slutade med att jag gick upp och åt vid 4.00 på morgonen, samtidigt som jag försökte gå runt och vagga honom till sömns så att han kunde låta mig somna. Gick väl sådär men runt 5.00 somnade vi nog båda av ren utmattningen. Heja 3:e trimesten, nu kommer vi!!!

Sov gott från mig och Lille <3

IMG_3507
Min underbara man gav oss frukost på sängen <3
%d bloggare gillar detta: