Förlossningstankar

Maria

Bara 10 veckor kvar… Det känns inte så “bara”, det börjar bli tungt nu, jobbigt att andas och jag börjar få ont i ryggen när jag sover. Alla säger att det kommer att gå fort och jag hoppas att det stämmer. Vi var hos doktorn för ett par veckor sedan på en rutinkontroll, allt såg bra ut. Han frågade om jag börjat tänka på förlossningen och om jag har förberett en “Birth plan”, som ett förlossningsbrev. Sen mätte han magen och lyssnade på bebisens hjärta. Vilket jag inte ens märkte, haha! Det är som att jag går in i nån trans när jag är hos doktorn, tur att jag har världens bästa man som följer med på varenda doktorsbesök och kan berätta vad han sa och gjorde efteråt 🙂

Jag har tänkt jättemycket på förlossningen senaste  tiden, jag tror det är ganska oundvikligt när man är i slutfasen som vi är. Jag har aldrig riktigt känt att jag är rädd för att föda barn, kvinnan är ju gjord för det. Eller så är det så att jag inte tillåtit mig själv att vara rädd. Min fantastiska mamma som även är en stor förebild för mig på många sätt har alltid berättat för mig att det är det största och häftigaste man kan vara med om. Klart att jag vill vara med om det!! Jag inser ju att det kommer att vara fördärvligt jobbigt och säkert göra skit ont men vad gör det när jag får världens bästa belöning. 🙂 Kroppen läker och hjärnan glömmer smärtan fort. Det enda jag är rädd för är att spricka, men det säger många och sen är det inte så farligt ändå. Jag tror väldigt mycket på tankens kraft, om jag ställer mig in på att tänka positiva tankar och både mentalt och fysiskt förbereda mig så mycket jag kan så kommer det att gå bra. Självklart kan jag inte planera min förlossning, den blir som den blir, men jag kan göra så gott jag kan. Jag har fått väldigt mycket fina råd och kommentarer från både vänner och familj.

Många vill inte höra om andras förlossningsberättelser för att det kan vara skrämmande men jag är som en liten svamp och försöker lyssna på så mycket som möjligt, jag har lyssnat på nästan alla pod-avsnitt av Vattnet går med Nina Campioni. En tjej som intervjuar kända kvinnor om deras graviditeter och förlossningar, jätte intressant! Man får liksom alla scenarion.

Sen har jag fått låna en jättebra bok som heter Att föda av barnmorskan Gudrun Abascal, En barnmorskas tankar, råd och erfarenheter. Det är lite som en “bibel” för förstföderskor enligt mig. Innan jag blev gravid har jag inte riktigt varit intresserad av att veta hur en förlossning går till och har blivit helt chockad varje gång någon sagt att deras förlossning tog 20 timmar. LÅG DU OCH KRYSTADE I 20 TIMMAR!?!  Det fattar jag ju nu att man inte gör, boken går igenom alla faser i en förlossning, olika berättelser från andra kvinnor osv. Jätte informativ och bra, kan verkligen rekommendera alla gravida att läsa den.

Jag kommer säkert bli svin nervös och få panik när vattnet går men det tar vi då. I mitten av juni ska vi på en två dagars förlossningskurs på Cedars-Sinai, sjukhuset där vi ska föda. Berättar mer om det när vi varit där.

Hör gärna av er om ni har några bra råd att ge oss:)

Kram Maria och Lille

FullSizeRender-2

 

%d bloggare gillar detta: