Nöjesparker

Elin

Vi har hunnit med tre nöjesparker hitintills i sommar.

Först ut var Kolmården. Jag och min svägerska gjorde en utflykt i slutet på juni över dagen. Jag som tidigare varit på Kolmården flera gånger och även bott över på hotellet förordade att vi skulle åka över dagen. Jag hade inte riktigt hängt med på hur mycket dom faktiskt byggt ut och hur stort Bamses Värld nu har blivit. Nästa sommar blir det två dagar!

I mitten på juli blev det en härlig dag på Gröna Lund, med vänner och släktingar som mötte upp. Vi fick lyxig transport från våra bilar till entrén med Ekmanbuss Flexibussitet! Det var som förväntat mycket folk, men jag är imponerad över logistiken på Grönan. Vi lyckades åka en hel del både stora som små. Det är kanon med skyltarna som anger ungefärlig kötid och jag gillar hur de har uppdaterat Gröna Lund genom åren. 12 timmar lyckades vi spendera här, sommar klassiker i Stockholm.

Under vår vecka i Dalarna och Leksand blev det en dag på Leksands sommarland tillsammans med våra vänner och min bror med barn. Det finns lite nytt för säsongen och vi hade tur med vädret. Hade sommaren varit ännu varmare så hade den nya banan på Siljan varit en klar favorit. Nu blev det mestadels bad i bassängerna efter vattenrutschkanorna. De mindre barnen var lite trötta efter alla andra aktiviteter så efter lite plask och lek vilade dom i solstolarna med oss mammor. Vi hade verkligen tur med vädret, soligt och uppehåll hela dagen. Var riktigt skönt att strosa runt. Lillebror fick köra bil med storebror också, han var supertaggad.

Matupplevelsen

Kolmården

Innan besöket på Kolmården hade jag läst i en del allergiforum att det skulle finnas bra alternativ för de med mjölkprotein allergi och även andra allergier, samt att personalen skulle vara påläst. Eftersom jag fortfarande ammar William som inte tål ägg och mjölk tog jag för säkerhets skull med en smörgås, vilket visade sig vara tur. Vi åt lunchen vid Bamses Värld, för att det ligger bra till i parken och har bra plats för vagn och barn. Olivia behöver mjölkfritt och ville ha köttbullar, då blev det kokt potatis istället för moset vilket hon tyckte var tråkigt. Sås ville hon inte ha. Allt mjölk och äggfritt innehöll kött eller gluten och det fanns ingen alternativ mjölk alls till kaffet. Blev erbjuden laktosfri mjölk vilket ju tyvärr inte hjälper. Med tanke på hur vanligt det ändå är med allergier så kändes det konstigt att de inte var mer pålästa eller rekommenderade någon av parkens andra restauranger. Köpte en barnportion med nachos senare på dagen då den gick att få vegansk och chipsen var glutenfria, men där hade dom ouppdaterade allergi kort så jag fick läsa på förpackningarna själv.

Gröna Lund

Här har jag sedan tidigare bra erfarenhet kring utbud och service. Till lunch valde vi att äta buffén uppe på Fiesta Taqueria & Bar. Här fanns både glutenfritt och vegetariskt, var något oklart fanns det personal som visade och förklarade. Till middag blev det hamburgare nere på "torget", även här var personalen kunnig och de vegetariska alternativen hanterades i separat fritös. Glutenfritt bröd var inte heller några problem. Frågade runt lite på fler matalternativ innan vi bestämde oss för hamburgare på kvällen och alla kunde svara bra för innehåll och alternativ. Totalt sett en positiv matupplevelse.

Leksands Sommarland

Här valde vi sommar buffén på Bäverhyddan. Frågade innan vi betalade för sällskapet om de hade vegetariska och glutenfria alternativ vilket de hade. Dagens vegetariska var en färs som var sojabaserad. Personalen var service inriktade och frågade extra om innehåll och det fanns även glutenfria pannkakor. Den vegetariska maten fanns inte framme, kocken förberedde efter beställning så det var väldigt fräscht. Även glutenfria pannkakor beställdes från köket så det inte blandades bestick för kontaminering. Godkännt även här!

Fråga gärna om ni vill veta mer eller dela gärna era upplevelser.

Kramar från oss

%d bloggare gillar detta: