Slutat med blöja

Elin

I sommar har vi inte bara slutat med napp utan också med blöjor för Olivia. Vi hade under våren haft dagar utan blöja när vi varit hemma, men det hände lite olyckor och vi kände oss inte säkra att ge oss iväg på dagarna utan blöja. Redan förra sommaren då hon var ett och ett halvt hade vi testat utan blöja på dagarna, men hon var inte riktigt mogen och det var som att ha en hundvalp hemma. Vi fick skura och städa varje vrå, kanske hade vi lite dåligt tålamod, men hon visade inte riktigt intresse eller mognad. Men den här gången har det gått väldigt smidigt. Vi testade som sagt lite försiktigt i början med kortare utfärder, men väldigt snabbt skippade vi blöja helt på dagarna. Vi var lite fundersa de dagar då vi gjorde utflykter, men hon sa till och vi frågade ofta om hon ville försöka. Ibland har vi fått räkna till 20 så hon slappnar av ordentligt.

Nattetid åker den fortfarande på för säkerhets skull. Ofta är den torr på morgonen, men eftersom hon dricker en flaska välling på kvällarna fortfarande blir det ibland lite för mycket för party blåsan. Det känns skönt att blöjan är borta inför kommande förskolestart. Vips vad stor hon blir min lilla tjej!

%d bloggare gillar detta: