Packa och planera resa med barn

Elin

En veckas semester med allergisk bebis, vad ska man packa? Finns det mat han kan äta och tycker om? Lilla fröken vill gärna äta med mindre bestick, finns det eller ska vi ta med? Hur är det med glutenfritt för min del? Vid bokningen sa dom, ta med dig eget bröd och pasta om du vill vara säker på att få något att äta… Kan det vara så illa på ett bättre hotell?

När jag reste med min äldsta son, då 10 månader till Malaysia släpade jag med mig barnmat och blöjor för tre veckors behov, vi var bortresta två veckor och barnet åt vanlig mat för glatta livet. Tänkte att jag skulle vara lite vis av den erfarenheten, men samtidigt ville jag inte riskera en hungrig bebis, speciellt då han inte tål mjölk och mina språkkunskaper i grekiska är obefintliga. Hotellet ligger lite avskilt, så inga större matbutiker i närheten. Bestämde oss för att packa ner mat, men inte till alla måltider utan chansa på att något skulle passa lilleman. Han älskade all inclusive, mumsade och åt för fullt. Vi lät honom äta lite pommes frites också för att få i sig lite salt i värmen, efter varje måltid åt han en tallrik melon som efterrätt. Till mellanmål blev det olika frukter eller en klämmis.

Matmässigt packade vi enligt följande;

 • 1 burk ersättning William
 • 1 förpackning mjölkfri välling
 • 1 burk ersättning Olivia
 • 1 paket mjölkfri gröt
 • 10 klämmisar
 • 6 klämmisgröt
 • 10 burkar/klämmismåltider
 •  1 burk med smörgåsrån
 • Bestick till Olivia och 3 skedar William samt haklappar
 • 2 nappflaskor William
 • 1 nappflaska Olivia
 • Nappar william
 • 1 flaskborste, diskmedel och diskhandduk
 • 1 paket glutenfria knäckebröd till mig
 • Blöjor

Vi hade användning av allt, men kom hem med ett par burkar mat som inte gick åt och lite gröt samt vällingpulver kvar.

Övrigt vi hade med hemifrån förrutom kläder;

 • Ett par leksaker som tål vatten
 • Boll att kasta i vattnet
 • Vagn med saronger att lägga som solskydd/ filtar.
 • Soltält från Swimpy
 • Simglasögon
 • Simring William
 • Simpuffar till båda små.
 • Solglasögon
 • Solskydd för kids. Vi körde med en solskyddande mousse SPF 50 från Evy. Funkade super!
 • Två bilar och några figurer från Fischer Price, favorit att ta med på resor.
 • Gosedjur till båda små.
 • Bamsetidningar till Olivia
 • Bok och tidning till Sebastian
 • Ipad med filmer och serier till Olivia att ta till på flyget, den behövde knappt starta under resan.

Vi reste med vagnen Vibe 3 från Phil&teds. Rejäl men samtidigt smidig ihopfälld och båda barnen kan åka. Vi har inte köpt till solskydd utan körde med saronger som vi fäste med klädnypor, flexibelt och enkelt. Har satt två krokrar på handtaget också där vi fäste en liten väska med blöjor i den ena och kunde hänga solhattar och badkläder på tork.

Till de små hade vi också flera olika UV-badkläder, så enkelt och smidigt att använda.

Jag har alltid rest mycket med mina barn och tycker det fungerar smidigt, men helt klart är att god planering och att till viss del packa för lite eventualiteter gör att man kan slappna av och vara förberedd. Får se var nästa resa för oss och vilken typ av packning eller utrustning som skall med då!

%d bloggare gillar detta: