Semester på Kreta

Kolymvari beach

Elin

Sol, bad, god mat, fantastiskt sällskap och sköna dagar! Vi har haft en fantastisk vecka på Kreta och hotellet Cavo Spada Luxury Resort and Spa. Vi reste tillsammans med mina svärföräldrar och min svägerska, resan var för att fira svärfar som fyllde jämt under veckan. Tre av fyra barn var med, den äldsta valde att stanna hemma och gå i skolan då vi var borta första veckan på terminen och han ville inte missa något. Väldigt ambitiös tonåring som satsar på skolan, han går i en skola med höga krav och vill hänga med från start. Födelsedagen som var anledningen till resan kunde vi inte så gärna flytta på så det fick bli några dagars ledigt för Sebastian.

Hotellet var väldigt fint och passade oss perfekt. Ville man vara aktiv och träna så hade dom ett stort utbud av pass och gymmet var öppet hela dagarna. För att vara ett hotellgym var det väldigt välutrustat och man kunde köra ordentliga pass. Poolen var väldigt lång så ville man simma gick det också bra. Vi simmade längder varje dag och gjorde lite vattengymnastik. Svärfar promenerade på morgonen och fick med sig Sebastian och Katrin ett par gånger.

Det var rymliga och fina rum, vi hade bokat i marknivå med direkt anslutnig till poolen. På eftermiddagarna kunde vi ta en drick på terassen i solen och turas om att göra oss klara för middagen. Att ha poolen så nära krävde extra uppsikt över Olivia, men då vi var flera vuxna så gick det smidgit.

Längs en del av poolen, där solstolarna fanns, var det sluttande, som en strand ner i vattnet, det var smidigt för både Olivia och William, som enkelt kunde sitta där och plaska. Olivia simmade och hoppade överallt men här kunde hon kliva upp och ner själv när vi satt brevid. Skönt för oss vuxna också att sitta i solen i vattnet när man badar med de små. Sebastian låg i mest hela tiden och vi hade luftmadrasser vi guppade och lekte på. Ett par mindre bollar att stå och kasta i vattnet var också väldigt bra, samt cyklop och simglasögon. Hotellet låg vid havet och det fanns solsängar både vid poolen och vid havet. Vi valde att hålla till vid poolen och gick ner till havet och doppade oss några gånger per dag. Den här stranden var en stenstrand med ganska små, platta stena. Är man känslig kan det vara skönt med badskor, men jag tyckte det gick bra att gå på stenarna, lite halt bara när det kom vågor och stenarna rörde sig, men dom var inte slemmiga eller hala direkt. Det fanns också rutschkana, gungor och en gungbräda vid poolen, samt en barnklubb där det fanns pyssel, spel och leksaker. Barn under fyra år behövde vuxet sällskap. Olivia var där och pysslade och lekte lite någon gång per dag, farfar och faster var trogna följeslagare. Olivia har verkligen njutit av att ha fem vuxna och storebror med sig. Hon har fått så mycket uppmärksamhet och styrt och ställt med oss alla. Vardagen här hemma är lite utmanande nu när vi kommit hem och jag ensam skall roa henne, William och ta hand om logistik och vardagen som skall komma igång.

Vi hade ett all inclusive paket vilket var skönt. Huvudsyftet med resan var som sagt att umgås och ha det lungt och skönt med familjen för att fira svärfar. Det var bra och varierad mat. Wiliam njöt för fullt av att få äta själv och föräldrarna njöt desto mer av att inte behöva städa upp efter varje målitd… stackars personal. Vi försökte ta bort det värsta, men en 8 månaders bebis äter ju inte bara på tallriken. Det fanns en stor salladsavdelning där man enkelt kunde plocka ihop en sallad, grekiska ostar och oliver fanns det varje måltid. Jag hittade en hel del att äta som vegetarian med celiaki (glutenintollerans), efter amningen klarar jag inte av ägg så bra, men det fanns ägg i alla de former på frukosten så det hade varit kanon att tåla. Ett vitt glutenfritt bröd fanns det, men jag hade packat med en förpackning knäckebröd för att få lite fibrer till frukosten. Det enda som var lite tråkigt för min del var desserertna. Jag höll mig till frukt och ost, det erbjöds en gelé men jag undviker gelatin och gelé en hel vecka kanske inte är det man jublar över oavsett gelatin eller ej. Någon kula glass slank det ner.

Vi hade bokat vårt paket med Airtours och även köpt anslutningsbuss av dom. Enligt information skulle bussen ta ca 45 minuter men tog närmare två timmar, vilket var väldigt segt. I övrigt hade vi ingen direkt kontakt med representanterna på plats.

Vi är nöjda, mätta och glada efter vår vecka och kan varmt rekommendera hotellet för er som antingen vill sporta och träna en hel del eller bara njuta och sola.

%d bloggare gillar detta: