1-månadskontroll med Tiger

Maria

Tänk att han redan är 5 veckor min lilla pojke, om tiden ska gå såhär fort så är han ju snart en stor pojke!!! Det har hänt så himla mycket på 5 veckor, han känns inte längre som ett spädbarn, han börjar kännas som en liten pojke. Vi var på hans andra rutinkontroll idag, han väger nu 4730g, 1kg mer än när han föddes och är 58cm lång, viktkurvan låg på det normala men längden var över normal kurvan. Och vet ni vad som hände när han låg där på bänken hos doktorn, HAN SNURRADE RUNT, TVÅ GÅNGER DESSUTOM!!! Från mage till rygg, jag tror vi blev lika chockade alla fyra. Doktorn tittade på oss och sa; det där är en 4 månaders grej… Jag fick även det första lilla leendet idag hos doktorn. I början på veckan började han “prata lite” eller göra ljud som inte är skrik eller knorr för att han vill något. Så himla gulligt 🙂 Mamma hjärtat smälte lite <3

I söndags började han sova i sin egen säng för första gången, han har sovit i en liten mini säng emellan våra kuddar sen han föddes. Det har varit så smidigt när jag ska amma honom på natten och sen vill jag ju kolla till honom hela tiden så att han andas 😛 Men i söndags tog vi steget och det har gått jättebra. Dom första veckorna hade jag natt ångest varje gång vi skulle gå och lägga oss, jag tyckte det var så himla jobbigt att sätta mig upp och amma var tredje timme och både han och jag hade svårt att somna om. Ibland kunde det ta 1-2 timmar för honom att somna om. Men sen testade jag det briljanta, att liggamma och vilken succé! Jag kan typ slumra till medan han äter och han somnar om på en gång när han har ätit klart, så jag kan bara lyfta över honom i sin säng igen. Mer harmoniskt för oss alla 🙂

Jag tror han gått igenom någon fas i veckan, vissa dagar har jag inte alls kunnat lägga ner honom och han vill inte sova. Jag har fått hålla i honom hela tiden och enda sättet att få honom att sova är om han ligger på mig. Det är ju såklart jätte mysigt men man blir ju helt slut och ganska låst och kan inte göra så mycket annat vilket jag vill medan han sover. Här om kvällen fick jag till och med feber för att jag var så slut. Men vi testade även bärselen i veckan, mycket testa på den här veckan 😀 Och den gjorde också succé, han älskar att sitta där och han har somnat flera av gångerna. Det är sjukt vad man tar två fria händer för givet när man inte har barn. Jag blir iaf väldigt duktig på att göra saker med en hand.

Sen har vi hittat på rätt så mycket kul bl.a. lite luncher, shopping utflykter, en dagstur till Laguna Beach, play dates osv. Han är en väldigt enkel och mysig bebis lille Tiger 🙂

Kram Maria och TigerLunchSängSeleGlass

%d bloggare gillar detta: