Tiger tipsar!

Maria

Eftersom Tiger älskar att sova på mage så tänkte vi tipsa om våra sovrutiner på nätterna 🙂 Det är ju inte att rekommendera att en 6 veckors bebis sover på mage när man själv sover och inte har koll. Men hur gör vi då när han inte gillar att sova på rygg och hela tiden väcker sig själv av sina reflexer så att armar och ben flyger hur som helst…

Jo till att börja med börjar våra nattrutiner runt klockan 23.00-24.00 på kvällarna, då byter vi blöja, dämpar belysningen och sätter på lite lugna vaggvisor så att det blir en lugn och avslappnande miljö. Sen sätter vi oss i amningsfåtöljen och ammar. Då brukar han somna till och komma till ro. Då lägger jag honom på sängen och swaddlar honom som man så fint säger här i USA. Det här är inget jag hört om i Sverige, jag vet inte om man gör så där…? Det innebär iaf att man slår in bebisen i en tunn filt som en lite burrito så att den inte går upp av att dom sprattlar med armar och ben. Det blir lite samma känsla som att ligga i mammas livmoder, tryggt och skönt och armar och ben hålls i styr. När han ligger i sin lilla burrito lägger jag honom på rygg i hans säng och då sover han oftast mellan 3-5 timmar, sen vaknar han och vill ha mat. Då tar jag upp honom, byter blöja, ligg-ammar och sen slår in honom till en liten burrito igen. Om vi har tur då sover han oftast 2-3 timmar till innan han vaknar igen. Då ligg-ammar jag igen och sen efter det låter vi honom sova på mage med oss i vår säng. Då kan han i bästa fall sova i 2-3 timmar till. Ibland tar vi sovmorgon till 11-11.30 på förmiddagen. Det är ju så mysigt 🙂

Här kommer lite bilder på hur man swaddlar, tyvärr har jag inga på Tiger 🙁

Kram Maria & Tiger

134681-How-To-Swaddle-A-Baby

IMG_5527

%d bloggare gillar detta: