Förlossningen del 2…

Maria

Hej på er,

Jag kom på att jag inte skrivit andra delen av förlossningen, svårt att både komma ihåg och hinna med när man har en liten nyfödd. Sen är mina föräldrar här och hälsar på från Sverige. Första gången Tiger får träffa sina morföräldrar, såklart jätte speciellt och mysigt 🙂

Anyway, när allt var klart nere i förlossningsrummet tog dom oss till en annan avdelning där man får ligga när barnet är fött. Eftersom att jag inte kunde gå efter en riktigt tuff förlossning, rullade dom upp mig i rullstol. Det var inte skönt att sitta i den rullstolen, aj aj aj! Vi fick ett mysigt litet rum med en sjukhussäng till mig och en mindre säng till min man. På vägen dit gick vi förbi ett sånt där rum man ser på film, ett stort glasfönster in till ett rum med massa små söta bebisar i rosa och blå filtar 🙂 Jag förstod inte riktigt varför man lämnade sitt nyfödda barn där, men sen fick jag det förklarat för mig att här i USA kan man få hjälp med bebisen ett par timmar om man har svårt att sova och återhämta sig efter förlossningen, sen kör dom tillbaka bebisen till en när det är dags att äta. Vi valde att inte lämna ifrån oss Tiger, vi ville ju titta och mysa så mycket som möjligt. De enda gångerna han fick åka iväg var när det var dags för vaccin, medicin eller kontroll och då följde oftast jag eller min man med.

I Sverige hör man om de kända ostmackorna som alla avgudar efter förlossningen, här fick vi ett par torra kalkonmackor utan smör och med ett kilo kalkon på. Det här var väl inte riktigt standard men eftersom vi kom upp så sent hade köket stängt. Typiskt… 🙁

Den natten sov vi väl inte speciellt mycket, när vi hade ätit skulle han äta och sen kom det in sköterskor med jämna mellanrum och gav mig antibiotika, smärtstillande, kollade mina värden, kollade Tigers värden osv. Det var väldigt skönt, under hela vistelsen behövde vi inte hålla koll på nånting annat än när Tiger skulle äta och byta blöja och blöjbytena skötte min man eftersom att jag hade svårt att röra på mig. Sköterskorna var super gulliga och hade stenkoll på alla tider när saker och ting skulle ske. De tre första gångerna jag skulle kissa skulle jag kalla på en sköterska som skulle vara med mig och mäta hur mycket jag kissade för att vara säkra på att allt kom igång ordentligt efter förlossningen. Jag var livrädd att gå på toa efter att jag spruckit så mycket… AJ!!! Men det var ingen fara alls faktiskt, jag fick en vattenflaska jag sprutade rent med och sen en bedövningsspray som jag blev lite för beroende av, men lika bra det för det var ju sååå skönt. Allting läkte väldigt fort och det kändes inte alls så farligt som jag trott. Dock gick jag som en schimpans och kunde inte sitta på typ två veckor men man glömmer fort. Det här händer ju inte alla utan jag var nog ett litet extrem fall… Men belöningen gör det värt flera gånger om 😀

Det var verkligen speciellt där på sjukhuset, vi levde i vår lilla bebisbubbla och hade ingen koll på omvärlden eller vad som hände där. Vi fick lite besök av våra närmsta vänner här i LA men annars var det bara vi och vår nya lilla bebis. Dag två kom det en fotograf som fotade vår lilla Tiger och oss, jätte proffsig, bilderna blev jättefina. Själva fotograferingen bjöd sjukhuset på så fick vi köpa bilderna i olika paket. Vi köpte såklart allt man kunde foton, bok etc. Lite överdrivet kan man tycka såhär i efterhand, haha! 😛 Efter 48 timmar var det dags att åka hem. Jag ville inte hem, inte för att jag inte var redo utan för att det var så mysigt 🙂 Jag är så tacksam att jag fick slippa stressen av förlossningsrums bristen som pågår i Sverige. Alla på Cedars Sinai sjukhuset var så otroligt proffsiga och gulliga mot oss. Om vi får ett till barn skulle jag verkligen vilja föda där igen.

Som ni vet körde vi hem mitt i natten och man kände verkligen minsta lilla gupp i vägen, alla bilar runt oss körde både för fort och för nära, man kände verkligen att allt var en fara. Men lilla Tiger som så skönt och brydde sig inte alls. Kanske för att vi körde typ 30km/timmen haha! 😛

Det var allt från oss den här gången 🙂

Puss o kram Maria och Tiger

IMG_5797
Sova på morfar 🙂
IMG_5798
Med alla kompisar i sängen

 

 

 

%d bloggare gillar detta: