Amerikanen Tiger Isura Erixson

Maria

Så roligt att Tiger är amerikansk medborgare och inte svensk! 😀 Han blev ju det automatiskt i och med att han är född här. Att bli svensk medborgare är en liten process, vi åkte ner till det svenska konsulatet i San Diego i förra veckan för att ansöka om hans koordinations nummer. Det är det numret som sen blir hans svenska personnummer. Det måste man ha om man är född i ett annat land innan man kan söka om svenskt medborgarskap. Det tar ca 8-10 veckor att få så det är skönt att ha det gjort inför vår Sverigeresa i jul. Då kan vi på en gång när vi kommer hem fixa hans svenska pass hos polisen och registrera honom hos skatteverket.

I måndags var vi och fixade hans amerikanska pass. Det gör man konstigt nog på biblioteket här. Man ordnar med ett färgfoto på barnet själv innan man går dit som man tar med. Inte helt lätt att få till ett korrekt passfoto på en bebis. Det ska vara taget rakt framifrån med vit bakgrund och båda ögonen måste vara öppna och munnen stängd. Vi la honom på ett vitt lakan på sängen och knäppte av. Det tog några försök men tillslut fick vi ett fint kort, dock med ruffsigt hår men det är ju lite han haha! Lilla kalufsen 😛

På biblioteket fick både jag och min man höja höger hand och lova på heder och samvete att allt i ansökan är korrekt. Så himla amerikanskt! Nu är han iaf snart redo att åka ut i stora världen, min lilla plutt 🙂

Den här veckan har Tiger varit sjuk för första gången, inte alls kul. Han är super snorig och trött och grinig, jag tycker så synd om honom. Det som är positivt är att han nu två nätter i rad har sovit 6-7 timmar i streck. Jag har matat honom runt 20.00 på kvällen, sen somnar han på mitt bröst och runt 21.00 har jag lagt honom i sin säng. Vi brukar lägga honom runt 23.00 i vanliga fall. Sen har han sovit till 03.00, då har jag matat, bytt blöja och sen lagt ner honom igen och då sover han 3-4 timmar till. Jätteskönt för både honom och mig.

På morgonen är han så himla täppt i näsan så han knappt kan andas men då har snorsugen och näsdropparna varit perfekta, även om han skriker som en gris under tiden jag suger ut allt. Sen har vi en superbra febertermometer, man håller den 1cm från pannan och trycker på en knapp så visas temperaturen på en sekund. Som tur är har han än så länge inte haft någon feber.

Hoppas han blir frisk snart för på tisdag kommer hans moster och kusiner hit från Sverige 🙂

Puss och kram Maria och Tiger

IMG_5923-1625133875-1507337204688.jpgIMG_5924

%d bloggare gillar detta: