Tandläkaren – första besöket

Playing with dolls and cars.

Elin

Idag har vi varit hos tandläkaren med Olivia. Vi har boken Emma går till tandläkaren som vi läst en hel del på Olivias önskan och hon har låtit positiv till att gå dit och visa upp sina tänder. När vi började förbereda henne tidigare i veckan på att det var dags för hennes första tandläkarbesök var hon inte alls lika sugen på det. I morse var det mycket nej och vill inte. När vi parkerat bilen bubblade hon på för fullt som vanligt, men väl inne hos tandläkaren ville hon inte gapa, inte sitta i stolen, inte säga sitt namn, inte trycka på knappar, inte låna spegeln och inte få tandborste. Försökte med alla möjliga knep, vi blåste med blästern och hon skulle få kika in i min mun om hon ville, men nej. William däremot undersökte varenda millimeter i rummet. Tryckte på  knappar, drog i sladdar, öppnade lådor, startade vattenkranen i stolen, höjde och sänkte stolen och gapade. Det slutade med att den här mamman tog till muta som sista försök och då gapade hon till sist. Det kostade mig en liten My Little Pony och en lös figur till Paw Patrol serien… jaja ibland behöver det bara funka och idag var en sådan dag då schemat var fullspäckat.

Efter tandläkaren var vi in till stan med killarnas resväska inför deras superhäftiga sportlovsresa till Sydafrika, Zimbabwe och Botswana som de fick av deras pappa Johan i julklapp. Johan kommer gästblogga under resan på Me n mini så missa inte att kika lite extra för uppdateringar från resan.

Sen blev det ett besök på mitt jobb där jag skulle stämma av ett par saker och packa ner mina få pinaler då vi ska flytta runt lite inom kontoret. Barnen tycker det är väldigt skoj att hälsa på och dom ska utforska allt, puh. En hektisk dag som har sprungit iväg på tok för snabbt. Imorgon ska vi iväg på roligheter 🙂

%d bloggare gillar detta: