Livingstone Room och Victoria Falls

Johan

Fredagen den 23/2-lördag 24/2 Dag 2-3

Ankomst Victoria Falls och Livingstone Room samt ordna passande kläder för kvällen.

Landade som planerat vid lunchtid på Victoria Falls International AirPort, vilken var i storlek med Falmarksheden (numer SFT). Ännu en gång visade det sig att våra förberedelser med bla en förmiddag på Zimbabwes ambassad ute på Lidingö för att skaffa visum var mycket väl investerad tid. Vi sparade minst två timmar på flygplatsen tack vare att vi inte behövde stå i visumkön. Även vår lokala guide, Moses blev förvånad över hur snabbt vi var ute. Väl i vår minibuss började dock dagens och kvällens problem när Moses gick igenom dagens program. Det första han ville försäkra sig om var att vi hade ”formal” klädsel för middagen på exklusiva Livingstone Room, vilket jag i motsats till Moses menade att vi hade. Naturligtvis infann sig en viss oro, då Sebastian bara hade jeans med sig, men han lånade mina kostymbyxor och jag klädde ner mig något, vår guide menade fortfarande att vi hade fel kläder..

Självklart gick det bra, vilket Moses menade berodde på hans ”special arrangements”, vilket jag inte tror ett ögonblick på. Hade inte han börjat krångla hade vi inte haft problem och jag kände mig framförallt alldeles för trött och utarbetad för att ens behöva stressa upp mig för det när jag försöker passa på att få lite avslappning med killarna. Trams var vad det var 🙂

7- rätters middagen var som sig bör utmärkt och miljön fantastisk. Jag tog deras vinpaketet, men ingen av oss förstod poängen med ”deras egen lemonad” som vi blev rekommenderade då det visade sig vara Schweppes lemonad på burk. Efter ett långt dygn var det extra skönt att krypa ner i sängen.

Dag 3 Victoria Falls, Hotel Inspection & Dinner Cruise.

Efter den rikliga frukosten kördes vi till Victoriafallen, bara några minuter bort, väl där begav vi oss på promenad längs det imponerande fallet, trots att vi hade himla tur med vädret och bar regnrockar blev vi alla genomblöta. Efter besöket struntade vi i deras restaurang till förmån för en lokal restaurang ”Look out café ”, en riktig fullträff både vad det gällde maten och utsikten. Eftersom det är en studieresa för mig, ville jag se fler Hotel, så under tiden fram till Dinner Cruisen passade jag på att se både lyxigare och enklare alternativ till Cresta Sprayview Hotel som vi bor på nu.

Redan vid halv femtiden var det åter dags att äntra bussen.

Den öppna båten var mycket trevlig med fantastisk ombordpersonal. Vi fick både se olika fågelarter och flera grupperingar av noshörningar.

Drinkarna var all-inclusive, det lokala ölet var gott och vinet från Sydafrika helt okej, men förmodligen skulle man satsat på drinkar som gruppen engelsmän gjorde.

Dom hade även massage på båten, vilken jag provade, den höll bra kvalitet med utbildad massör.

Så vad kan man mer önska sig efter att ha druckit gott, fått massage och intagit en god trerätters under bar himmel och ha solnedgången som utsikt med sina älskade söner som sällskap?

%d bloggare gillar detta: