Vinlandet Stony Point och Hermanus

Johan

Torsdagen 1/3 2018

Mot vinlandet via Stony Point & Hermanus.

Vi hängde på låset när Avis öppnade så vi kunde få ut vår hyrbil och komma i väg hyfsat tidigt, väldigt vacker väg med kuperat landskap längs vattnet. Vi besökte pingvinerna i Stony Point och tog en snabb titt på Hermanus. Är det säsong finns goda chanser att få se valar. Första riktiga höjdpunkten blev Sumeridge Estate, när den äldre kvinnan som minglade med lunchgästerna insåg mitt vinintresse och kanske att jag besatt viss kunskap blev hon ännu trevligare. Synd att vi fick lov att bryta upp fort då vi skulle vidare till lunchen, vi tänkte nästan stanna kvar och äta på vingården men, nej jag ville testa nya lunchstället. Och tur var det, för här hade vi nog den här resans bästa mat, som vanligt tog vi alla tre olika rätter (stackars barn att jag tvingar dom att prova allt). Vi delade på en Carpaccio till förrätt, sen tog Hans Philip en vegetarisk smördegshistoria, Sebastian något som visade sig vara ett halvt lamm och jag Pork Belly som jag avstår från att göra en direkt översättning på, all mat och efterrätterna, där vi provade allt dom hade på menyn var helt gudomligt. Vår lite äldre herre till kypare var toppen, honom vill vi absolut ha när vi kommer hit med grupper. Personlig utan att vara privat. Efter lunchen, klockan hade nu hunnit bli drygt 15 så var det gasen i botten till Franschhoek. Smidig incheckning, stort rum, eller snarare en våning som imponerade till och med på killarna, så mycket att vi kom att inta middagen på rummet, som vi inhandlade på den lokala matbutiken och lagde till i vårt kök.

%d bloggare gillar detta: