Sportlov i Dalarna

Elin

Vi har firat sportlov i Dalarna, vi och många tappra Vadaloppsåkare trotsade vädret och åkte norrut i början på sportlovsveckan. Att få se barnen leka och mysa med sina kusiner är helt fantastiskt! Det värmer mammahjärtat ?

Jag hade förberett och packat en hel del under söndagen så planen var att åka direkt efter lunch så åtminstone William kunde sova i bilen. Vi kom iväg i hyssad tid enligt plan, lämnade världens kaos av leksaker hemma. Båda barnen somnade ganska snabbt så med undantag för att tanka, körde jag på. Det var lite utmanande att köra i stormen, men när jag åkte var det inga varningarna eller information om dåligt väglag, vi körde nog mitt i stormen när den bröt ut. Kanske tur man inte visste om det, utan körde på.

Tanken var att vi skulle bo hos min bror med familj hela veckan men då han var väldigt förkyld fick det bli ett par nätter hos min pappa och Christel, vilket var supermysigt det också såklart. William var lite skeptisk till hunden Nova, men sen blev han varm i kläderna och hon fick knappt vara ifred. Vi har oftast bott hos pappa när vi är uppe eftersom min bror med familj har renoverat och byggt ut. Nu när det är hyffsat färdigt och dom har utrymmet så är det skoj för tjejerna att bo tillsammans. Olivia och Hilde är jämngamla med bara 19 dagar emellan. Mellan William och Hennie skiljer det 5 månader, men dom har samma tider och behov så det är smidigt att de små är så synkade. Olivia och Hilde testade att sova tillsammans en natt, det gick bra de första timmarna, men sen vaknade Hilde av en dröm och då ville Olivia komma till mig. Trodde inte dom skulle somna så smidigt i samma säng, är nog en tidsfråga innan det funkar en hel natt.

Sportlovet i Leksand bjöd på rejäl kyla så vi fick anpassa aktiviteterna efter vädret. En dag promenerade vi ner till Leksand för lek i Riddarparken. Två dagar åkte vi slalom, en dag i Rättvik och en dag i Granberget som är Leksands skidområde. I båda backarna har jag åkt mycket under min uppväxt. Dels tränade jag slalom, åkte väldigt mycket snowboard och sen när jag var tonåring var jag slalomtränare för Leksands Slalomklubb. Det var en väldigt härlig period med väldigt mycket skidåkning och uteaktivitet. Under en av de sista vintrarna jag bodde kvar i Leksand åkte jag varje dag från det att backen öppnade till sista dagen på säsongen. När jag inte fick skjuts lyckades jag få med mig någon kompis att ta bussen och gå de sista 20 minuterna med snowboardarna under armen.

Jag är uppvuxen med skidåkningen och det var den aktivitet vi alla i familjen delade och från det år jag var sju år åkte vi alltid till Alperna en eller ett par gånger per vinter, något jag försöker fortsätta med och hålla vid liv. Några år när jag var yngre var jag reseledare i Alperna och sen har det blivit med barnen så mycket det har passat och varit möjligt. Nu längtar jag tills Olivia kan åka så pass att hon skulle ha det roligt en vecka i skidbacken. Hoppas få till en vecka i Vemdalen innan dom stänger ner för säsongen med de små.

Image may contain: one or more people and outdoor

Är så härligt att åka upp till Leksand och umgås med familjen och så roligt att båda mina bröder är på samma plats i livet och att vi alla har mindre barn. Det trodde jag inte när jag hade mina stora killar och Magnus och Andreas var i sina bästa party år.

%d bloggare gillar detta: