Livräddning i vatten och på land

Elin

Elliebelle event och Trampoolin bjöd in till event söndagen den 17 juni, kanske årets viktigaste event! Jag och William fick träna på livräddning både i och utanför vatten. Om olyckan är framme är det bra att ha repeterat, tränat och testat under lugna och kontrollerade former och förhoppningsvis agerar man rätt.

Jag beundrar alla som jobbar inom vården och klarar av att hantera alla möjliga situationer med ett bevarat lugn. Själv blir jag helt hispig och halvt hysterisk när barnen slår sig och kommer det blod är det en smärre katastrof. Börjar tyvärr bli bättre då William är helvild och lite klumpig så han slår sig lite här och där mest hela tiden. Blir han lite upprörd så slänger han sig rakt bakåt ner i golvet. Vet inte vad man ska göra för att undvika smällar för den där lilla äventyraren? Mamman har i alla fall nu ännu bätrre koll på 5 inlåsningar, 30 kompressioner, 2 blås följt av 30 kompressioner igen och så vidare med repetition. En minut och sen larma. Hoppas verkligen inte få användning för kunskapen, men är så glad vi fick komma med och få lära oss. Har gått HLR tidigare i olika omgångar och sammanhang, men som sagt repetition tror jag är väldigt viktigt och nödvändigt.

I vattnet var det en liten kille som var överlycklig, han älskar att bada och dyker utan problem. Sprattlar, plaskar och njuter. Jag hade en riktigt happy baby med mig fram till momentet med flytväst. Varför ska jag ha något på mig tyckte William som gjorde sit ups, försökte klä av sig och skrek. Hade gärna testat ett hopp med flytväst så han hade upplevt det och jag fått sett hur det blir, men det ville han inte vara med på. Att flyta lite gick bra efter en stund.

Vi har flytvästar till alla barnen så blir mer träning framöver och vi har även beställt hem simvästar inför sommarens lek vid stranden så man vet att dom har flyt stöd om dom snubblar eller springer efter en leksak. Såklart ska man aldrig lämna dom vid vattnet själva, men är man själv med båda små kan det vara skönt att försöka ta till de hjälpmedel som finns. William är som sagt helt orädd och kastar sig i utan tvekan. Jag var tydligen likadan som liten.

Tack igen EllieBelle event och Trampoolin!

%d bloggare gillar detta: