Midsommar – en lugn hel

Elin

Midsommar – veckan då sommaren verkar ta paus och ge plats för mys och umgänge med familj, släkt och vänner.

Som leksing – en dalkulla från Leksand, är det här med midsommar något stort. Det är mycket förväntningar och helgen skall maxas på alla sätt och vis. Självklart ska man vara på rätt plats, i Dalarna. Det är fantastisk stämning, roligt med all musik, alla majstänger som reses i varje by med start midsommarveckan och ett par veckor efter. När jag var liten skulle min mamma absolut visa oss den ena resningen efter den andra, inte alltid till min och mina syskons förtjusning… Även som liten så kan det räcka med ett par firanden 🙂

Den här våren har det varit fullbokat varje helg med både resor och matcher så vi kände helt enkelt inte att vi hade energi att flytta på oss mer än till svärföräldrarna i Tumba där vi njöt av en lugn lunch och en mysig middag tillsammans. Vi sov kvar, badade lite och lunchade innan vi åkte hemåt. Det visade sig att planen var väldigt bra då Olivia hade feber under torsdagen före midsommarafton, men var feberfri på fredagen, men lite tröttare än vanligt. Vid åtta på kvällen sov båda småttingarna och vi kunde få lite vuxentid. De stora killarna var med sin pappa sedan skolavslutningen och hade det mysigt uppe i Hälsingland.

När jag var yngre var jag sämre på att våga känna efter och lyssna på kroppen och magkänslan. Ibland är det skönt att våga vara sann mot sig själv, midsommar blir det hur som helst och kan firas på massor av sätt. Hur firade ni?

%d bloggare gillar detta: