Vabruari kom tillbaka i mars…

Elin

Tyckte vi hade fått vår beskärda del av baciller, men det tyckte tydligen inte bacillerna. I februari hade vi som tidigare skrivit båda barnen sjuka i omgångar och Olivias operation av halsmandlarna. I mitten på mars var det tänkt att vi skulle börja inskolningen av William på förskolan. Efter sportlovet åkte jag till Berlin på tjänsteresa, kom hem och hade en mysig dag med barnen, Olivia var på förskolan några timmar. På kvällen vaknade Olivia flera gånger och gnydde lite och hostade till lite. När vi efter lite fix och pyssel äntligen kommit i säng hör vi Olivia igen och hon hostar ännu kraftigare och gnyr. Kommer in till henne och hostan slutar inte. Vi tar in henne till oss och försöker få henne att lugna ner sig och hoppas på att hon skall kunna slappna av och få lite bättre med luft. Ganska snabbt märker vi att det inte går och det låter som hon andas i en mask eller i ett sugrör. Provar i omgångar att få i henne astma mediciner, men hon bara skakar och slänger sig. Tänker att vi skall ringa 1177 och få råd, men när vi båda hållit henne och känt hur hon skakar kraftigt så ringer vi 112 och dom skickar en ambulans.

Innan ambulansen hann komma lyckades jag tvinga i henne en omgång astma medicin i masken. När ambulansen kom, två helt fantastiska människor, hade hon lugnat ner sig lite och andningen hade sakta blivit bättre. Hon skakade fortfarande väldigt mycket. De mätte syre och puls. Pulsen var väldigt hög men hon fick syre. De tog tempen och hon hade 39,6 från ingenstans. Hon la sig “frisk” men hade snabbt fått hög feber och astma anfall tillsammans vilket orsakade skakningarna. De stannade kvar ett bra tag och vi gav alvedon som hon kräktes upp på Martin, sen kollade dom puls, syre och temperaturen igen, samt konsulterade en läkare och frågade om vi fick vara kvar hemma eller om vi skulle med in. Vi kände oss trygga med att ha henne kvar hemma när vi fått kvitto på att hon fick syre så det slutade med att de åkte efter drygt en timme. William var klarvaken efter uppståndelsen och tyckte det var väldigt spännande med en blinkande bil mitt i natten så vi låg alla fyra i vår säng och försökte varva ner efter turbulensen.

Olivia fortsatte ha hög feber som kom och gick tillsammans med slemmig hosta i tio dagar. William började på söndagen, några dagar efter Olivia. Totalt hade vi två veckor med sömnlösa nätter och en veckas senare start på inskolningen.

Inskolningen får ni läsa mer om i nästa inlägg 🙂

%d bloggare gillar detta: