Planera packning Mauritius

Elin

Att resa med barn är fantastiskt, utmanande och kräver sin planering, men så härligt. Inför en resa brukar jag inventera, skriva listor, beställa det som saknas samt köpa på mig lite mjölk och glutenfritt att ta med både till resan att ha på plats beroende på hur vi bor. Nedan lite info om det vi beställde och planerade att beställa inför resan, läs gärna de andra inläggen om resan.

Den här resan var inget undantag, Mauritius två veckor låg framför oss och jag planerade och försökte bädda för en så ok flygresa som möjligt samt härliga, avkopplande dagar på plats. Vi reste tillsammans med svärföräldrarna och min svägerska för att fira min älskade svärmor som fyllde jämt.

Pass – säkerställ för allt i världen att ni har giltiga pass till hela familjen. Läs mer om mitt passäventyr i ett eget inlägg.

Resväskor behövdes, två nya inför resan. Jag kollade runt lite och fastande för en American Tourister som jag beställde från Ellos med rabatt. Jag var ute i god tid, trodde jag… men posten hade registrerat försändelsen fel, så vi fick ingen avi och trots kolli nr hittade dom inte vårt paket. Slutade med att vi köpte två väskor på kampanj från Björn Borg hos Accent. Superfina så inget fel med det! Den andra väskan fick vi hämta när vi kom hem, så blev att vi behöll den också till när vi reser alla i familjen.

Hade även beställt simvästar, böcker och lite extra UV-kläder från CDON som tyvärr inte hann fram, men vi lyckades avbeställa det snabbt när vi såg att det inte skickats i rimlig tid. UV-plaggen väntade när vi kom hem. Note to self, beställ när du börjar tänka på att beställa och inte i sista sekund som till den här resan.

Vi flög med Emirates och fick på våra biljetter ha en väska var á 30kg samt att de små fick ha antingen bilstol eller en vagn. Med tanke på lite längre omstigning i Dubai, valde vi att köpa en Baby Jogger City Tour med bygel och ordentligt mygg/UV nät att ha med. Vagnen gick som handbagage och kunde smidigt bäras i sin medföljande väska som en ryggsäck när vi klev på och av flyget. Vi hade även med bärsele från Ergobaby och bärsjal från bärabarn. Sjalen var bra när William sov på flyget eftersom han var för tung och stor för en bassinet (säng som fästs på väggen, de flesta flygbolag har upp till nio kilo).

Vi ville hyra bil på Mauritius några dagar och hade efter lite research listat ut att deras stolar inte riktigt motsvarade vår standard och att de vänder små barn framåt mycket tidigare. Inte heller helt tydligt och lätt att få bilstol bekräftade när man sökte på att hyra bil. Började då söka på att köpa bilstolar till de små då vi även skulle resa senare under sommaren och även då hyra bil. Våra grannar skulle passande nog byta till framåtvänd bältes stol för sin son och vi kunde köpa deras Britax Hi-Way från 2015 till William. Till Olivia valde vi att hyra stol på Mauritius, vilket visade sig vara en bälteskudde när vi beställde stol till 3-åring. Vi var glada att vi valde ta med egen stol till William.

När Olivia var liten åkte vi till Florida i nästan fyra veckor och hyrde bil för hela perioden, samt en resa till Los Angeles och vi valde då också att köpa ett travel system från Graco, med vagn och babyskydd, som kunde klickas på vagnen, inför resan. Jag kanske är lite fånig, men vill inte så gärna utsätta de bilstolar som de använder hela tiden för en flygresa. Vagnarna har oftast kommit fram både trasiga och rejält tilltryckta trots transportväskor och då förstår man hur mycket en bilstol också kastas runt och mosas.

För att skydda barnen och oss själva från solen hade vi handlat solskydd på både Apotea och Apotek Hjärtat. Handlade när det var kampanjer inför sommaren och beställde Evy Kids bland annat. Olivia föredrar dock spray/ gas- formatet från Banan Boat som vi köpt utomlands. William protesterar inte, utan tycker fluffett är spännande och roligt fortfarande. Vi packade också ner ett UV-tält vi använde mycket förra sommaren, men visade sig inte alls behövas den här resan då det var buskar vid havet som gav skugga och barnen sprang mellan poolen och havet och skugga fick vi vid parasollerna och solstolarna.
La också fram tunna bambufiltar, de vi har är från Elodie Details, att kunna skugga med och ha som lite lakan och skydd i vagnen. Vi använde dom varje dag, både bakom huvud och rygg i vagnen, men också som tunn filt vid vilan.
Super att ha med var microfiber handdukarna från Decathlon som vi la ut som filtar på stranden för kvällsdrink och lite småplock till solnedgången. Tog liten plats, lätta att skaka av och sköna att sitta på. Vi förstår dig Jesper Parnevik – solnedgångar är magiska!
%d bloggare gillar detta: