Mauritius – vilken fantastisk ö

Elin

I maj var det då äntligen dags för den stora resan, två härliga veckor på ön Mauritius. Det kändes exotiskt och spännande att få åka till en paradis ö, där ingen av oss tidigare varit.

Inför resan hade vi sökt lite var för sig på olika utflykter och aktiviteter att göra på plats. Anledningen till resan i första hand var för att fira svärmor som fyllde jämt. Hennes önskan med resan var avkoppling, sol och bad med familj och barnbarn. Vilket passade oss väldigt bra med tanke på barnens ålder och lite smått intensiva testperiod i tillvaron.

Vi bodde vid stranden Flic-en-Flac i ett lägenhetskomplex som hette Cap Ouest, bokat direkt via Maui Click på Mauritius. Lägenheten var rejält tilltagen med tre sovrum, tre badrum, stort matbord, rejält välutrustat kök, vardagsrum och balkong med grill. Poolen låg nedanför lägenheten och havet precis bortanför poolen, så vår utsikt från balkongen med både pool och hav var fantastisk. Att resa till Mauritius i maj var en bra period. precis efter högsäsong, vi reste dit till deras sensommar. Havet var varmt och skönt, temperaturerna passade oss med småttingar perfekt. Det var mellan 25-30 grader mer eller mindre varje dag. Lite moln som seglade förbi och någon kortare regnskur, men inget som hindrade oss från dagar vid poolen och havet.

Från lägenheten till restauranger hade vi en promenad på cirka 20 minuter, beroende på hur snabbt man går. För vår del var det inget hinder att det var en liten promenad bort till restaurangstråket då vi mestadels lagade mat hemma i lägenheten. Cirka tio minuter bort låg en populär asiatisk restaurang vi testade första kvällen, inget fel på den, men inte så mysig. William är inte riktigt i ålder att uppskatta långa finmiddagar och har en tendens att riva stället, försöka rymma eller kasta mat på bordsgrannarna vilket har gjort att vi mest känt stress och panik inför att äta ute. I och med att både barnen och jag har behov av allergi-vänlig mat av olika slag, har det också underlättat att laga själva så vi vetat vad vi stoppat i oss. Efter första kvällen på asiatiska restaurangen fick jag tyvärr en reaktion som satt i fyra dagar.

Eftersom jag själv jobbar med upplevelser och aktiviteter kontaktade jag en av våra partners som nu jobbade med Mauritius och hörde mig för. Fick tips på några utflykter som var populära med bra recensioner. Vi gick igenom utbudet mot det vi ville uppleva och hinna med. På våra önskelistor stod bland annat en utflykt till Ile aux Cerfs, Black River och svärfar ville spela golf.

Vi hyrde bil några dagar i mitten av våra två veckor och bokade då in en katamaranutflykt till Ile aux Cerfs. Utflykterna utgick från en avgångsplats tvärs över ön, cirka 40 minuter bort från där vi bodde. Vägarna och infrastrukturen på Mauritius kändes bra och det var relativt enkelt att hitta, däremot en hel del smala gator och gränder. Vänstertrafiken är något att vänja sig vid också, men jag kan inte ta på mig äran för att klara av körningen, jag var en glad backseat driver.

Dagarna innan vi hyrde bil tog vi power walks till mataffären med ryggsäckar och tygpåsar för att handla mat. Det var lite tungt första dagen då vi skulle handla upp med bland annat olja, vinäger, kryddor och basvaror. Men det gick! Vi hade cirka 20 minuters promenad till ett SPAR i storleken av ett ICA Supermarket. Det gick många lokalbussar som var lätt att åka med också om vi hade velat. Det gick även att åka till en större mataffär vilket svärföräldrarna gjorde en dag. Vi passade på att handla på oss lite extra när vi hade bilen i mitten av semestern. Framförallt dricka och konserver väger ju en del och var tungt att bära. Även liter hinkarna med yoghurt. Plastpåsar fick man köpa i varje butik, så vi hade med oss tygpåsar och väskor att packa maten i. Har alltid det med mig hemma när jag handlar så jag hade packat några påsar av bara farten.

En dag gjorde vi en tur till området Black River och Seven Colored Earth. Martin och svärfar tillsammans med Olivia, gjorde också en eftermiddag till rom destilleriet The Rhimerie de Charamel, för en rundtur. Svärfar spelade golf en morgon också.

Vi hade kunna använda bil fler dagar än vi hyrde, men med tanke på att vi behövde en stor bil så blev priset ganska högt och vi kände att vi klarade oss bra på några dagar i mitten, speciellt eftersom bilen levererades och hämtades på anläggningen. Vi fick bra tips på företag att hyra från via en annan familj på anläggningen som bodde i London, men frun i familjen var ursprungligen från Mauritius och delade gärna med sig av sina kontakter.

Gillar man att snorkla så är stranden vid Flic en Flac ett paradis. Svärfar och svägerska köpte snorkel och kom tillbaka lyriska varje dag. Som att snorkla i ett Nemo akvarium sa dom.

Så klart lite svårt att i korta drag summera en resa med många intryck och häftiga upplevelser, men hoppas ni fått en liten uppfattning i alla fall. Kan varmt rekommendera en resa hit! Det som imponerade mest var nog att ön är så mångkulturell och ändå så fridfull.

%d bloggare gillar detta: