Rosacea

Elin

Hej rödflammig hy med massor av plitor! Välkommen tillbaka, jag kan tyvärr inte påstå mig ha saknat dig, men nu när du ändå har dykt upp får jag vackert försöka plocka fram mitt bästa tålamod och mata dig med krämer och medicin.

Första gången jag fick rosacea var när jag väntade Hans Philip, idag 15 år gammal. Hela ansiktet var rött och lös som en stoppknapp. Då fick jag recept på penicillin och krämer trots att jag fortfarande ammade. Efter några veckor pajade Hans Philips mage helt och jag avbröt kuren direkt. Lagom till det att jag blev gravid med Sebastian hade det lugnat ner sig och hyn höll sig i schack i flera år. Sen kom det smygande. Började min andra omgång behandling inför vårt bröllop juni 2014, men då meddelade Olivia sin närvaro så fullföljde aldrig den kuren heller. Sen har det hållit sig lite lagom dåligt eller bra, beroende på hur man ser det, fram tills i februari i år. Den bristande sömnen och stressen över sjuka barn var som att lägga en beställning på dålig hy och ett blossande utbrott. Har försökt lindra det med receptfria krämer och hudvård, men fick till slut ge upp och äter nu min tredje kur. Den här gången är det en annan sorts penicillin och en annan typ av kräm. Har ätit i drygt en månad nu och smörjt med kräm, men känns knappt som det hjälper. Vissa dagar tänker jag inte på det så mycket, medans andra dagar är det allt jag ser när jag kika mig i spegeln. Jag hoppas verkligen att den här behandlingen skall börja ge effekt. Vore roligt att kunna gå ut utan att tänka att alla som tittar på mig stirrar på mitt rödflammiga ansikte.

%d bloggare gillar detta: