Semester i Spanien

Elin

Efter härliga veckor på Mauritius i maj, sköna dagar hemma med värme och umgänge var det dags för vår resa med alla barnen till Spanien några dagar in i juli. Vi hade bokat en lägenhet i Calahonda, mellan Malaga och Marbella för två veckor. Vi såg fram emot sol, bad, glass, mysiga stunder tillsammans och inte så många “måsten”.

Vi visste egentligen inte så mycket om själva Calahonda utan tyckte det såg ut att ligga på ett bra avstånd från flygplatsen och nära till Marbella. Flera vänner och bekanta brukar åka till samma område under juli så vi möttes upp ett par dagar på stranden, skoj för de stora att få umgås med sina kompisar och ha några att hitta på lite saker tillsammans med.

Anläggningen vi bodde på motsvarade våra förväntningar och stämde överens med bilderna vi sett innan. Nackdel var att de större lägenheterna låg en bit bort i komplexet med flera trappor, så vi fick bära vagn och matkassar en hel del. Lägenheten var i etage med två sovrum och två badrum på nedre plan och kök, matplats, bäddsoffa och balkong på övre plan. Det var smidigt med två badrum och möjligheten att dela upp oss lite. Tvättmaskin fanns i lägenheten, men inte diskmaskin, så måltiderna tog lite längre tid i och med diskningen.

På anläggningen erbjöds det aktiviteter varje dag med både barnklubb och skoj vid poolen. Restaurang och bar fanns också med happy hour på eftermiddagarna. Olivia tyckte det var superskoj med barnklubben, där vi var med henne hela tiden eftersom hon är under fyra år. Personalen var verkligen fantastisk med barnen och gav service med ett leende. Det fanns ett litet gym med löpband, cross trainer, roddmaskin och motionscyklar. De stora killarna hade träningsprogram för sommaren och vi försökte hålla i gång varannan dag.

I området kring Crown Resort låg flertalet restauranger med både spansk, asiatisk, indisk, argentinsk, engelsk och italiensk mat. Vi åt tapas första kvällen när vi landat och även sista kvällarna för att slippa laga mat och ha kylskåpet fullt. Bra service generellt och bra kunnighet kring mat allergier. Flera medelstora matbutiker låg några minuter bort med bil, men även gångavstånd om man är beredd att bära lite.

De stora killarna ville gärna åka en Buggy Tour i Marbella under tiden vi var där och sen ville dom in till Marbella för middag någon kväll. Vi lyckades få till båda aktiviteterna och lyckades infria förväntningarna så gott det går med två stora och två små barn på samma semester med två föräldrar. Mamman i familjen har fått njuta av goda spanska ostar så även hon är glad :-). Det här gör vi gärna om!

%d bloggare gillar detta: