Spännande – en Vässla

Elin

Jag har precis blivit med el-moped! En fräsig, snygg, stilig och tyst VÄSSLA närmare bestämt. Efter lite funderande, dividerande och ett test åk blev det en beställning. Mopeden bekräftades och levererades samma vecka, så i fredags förra veckan gjorde den entré. Så smidigt och fantastiskt bra service vid leveransen. Normalt sett är jag inte den som går igång eller tycker det är pirrigt roligt att handla fordon, men det här är något annorlunda.

Vi packade upp Vässlan på söndagen och i veckan har jag löst hållare för nummer plåt, lås och försäkring. Jag hade beställt både en hjälm och lås för att komma igång snabbt när Vässlan var på plats, men valde att returnera det låset som var både tungt och otympligt, samt att hjälmen jag hade beställt inte satt bra alls.

Till att börja med ska jag låna svärmors integralhjälm – en stängd hjälm med skydd för hakan som är öppningsbar. I helgen ska jag test köra ett par vägar till och från stan för att se vilken som blir bäst när man pendlar regelbundet.

Tanken att pendla med moped har funnits ett bra tag och blev än mer tydlig när vi flyttade till huset i Huddinge. Jag jobbar på Skeppsholmen, Stockholms mest centrala, ocentrala plats. Hur man än bor så tar det sin lilla tid att ta sig ut till ön. Att träna på lunchen eller uträtta ett ärende är bara att glömma om man inte har löpning som träningsform, vilket jag tyvärr inte kan ha ens om jag ville. Den stora vinsten blir att få ner restiden till och från jobbet, att man dessutom kan göra det på ett miljövänligt sätt, snyggt paketerat och bekvämt levererat på en Vässla är ju det bästa!

%d bloggare gillar detta: