Kost och träningsschema vecka 1

Elin

Drygt en vecka har nu passerat med mat och träningsschema från ShapeUup. Flygande start? Nja tyvärr inte, både jag och barnen har varit sjuka så dålig och lite sömn, ont i magen, svullen och trött har varit det allmänna tillståndet. Sen pms och mens på det. Jippi vilken bra start 🙂
Jag har signat upp på ett 12 veckors mat och träningsprogram. Kostschemat är väldigt enkelt, tydligt och lätt att applicera med bra anpassningar efter mig som är glutenallergisk och vegetarian. Först stressade jag upp mig och trodde att jag åt på tok för mycket av allt. Registrerade några dagar bara för att själv få lite och mätbarhet i MyFitness Pal, vilket bara är bökigt och omständligt i förlängningen. Det jag däremot tydligt såg är att min utmaning är att få i mig tillräckligt med proteiner.
De första dagarna hade jag svårt att hinna få till mellanmålen. Hade ingen vidare aptit heller så kände mig inte särskilt hungrig i och med förkylningen. När jag blev fri från snuvan blev jag dock hungrigare och mellanmålen föll på plats av sig självt. Första helgen med programmet åkte jag och barnen till Dalarna, Leksand, vilket gick väldigt bra. Jag packade med mig bra mellanmål och anpassade enkelt måltiderna till mitt schema. Man kommer väldigt långt med lite planering. Lyckades också få till ett första träningspass från hemmaprogrammet. De första två veckorna ska jag även undvika socker och alkohol helt och hållet.
I och med ett schema och en kostplan får jag en morot att verkligen planera måltiderna. Inte bara för mig utan för hela familjen. Det har gett mig en nytändning i köket och lite nya rätter!
%d bloggare gillar detta: