Skidåkning i Åre

Elin

Vackra vyer, fina krispiga dagar, imponerande framsteg på skidorna, Valles skidskola, skön snö och mys framför brasan. Veckan bjöd också på kalla fingrar, tår och kinder, trots och utbrott från en frustrerad tvååring, klädfighter och ömma muskler, med andra ord allt man kan förvänta sig av en skidsemester med två småbarn!

Vecka 5 är en av Skistars Valle veckor i försäsong där man vid köp av ett 6-8 dagars skipass för vuxen får fri skidhyra och skidskola för barn. Är barnet under 6 år och bär hjälm åker dom också gratis i backen. Vi tyckte det var ett bra tillfälle att ta en skidsemester och låta de små få göra framsteg i backen då hela familjen gillar att åka skidor.

Vi bokade en lägenhet hos Holiday Club, en med sex sovplatser, vilket gav oss två sovrum. Smidigt att lakan, handdukar, startkit med toalettpapper, diskmedel, disktrasa och slutstädning ingår. Lägenheten har en ganska stor kamin där ved ingår, så vi njöt för fullt av en värmande brasa på eftermiddagarna. Barnen efterfrågade brasa, varm choklad och bastu när vi kom hem efter skidbacken.

Olivia gick i skidskola mellan 9.30-11.00 på förmiddagarna och vi försökte turas om att åka lite på egen hand medans den ena av oss åkte med William. Nyttjandegraden på våra liftkort kunde gärna fått varit lite högre, men på det stora hela varit en fantastisk vecka med fina upplevelser och minnen för oss och barnen. I slutet på veckan åkte Olivia ankarlift och röda backar på egen hand. Hon ville ha lite hjälp där det var som brantast, men i övrigt så svängde hon och bromsade väldigt kontrollerat. William ville helst åka väldigt nära, selen gick bra korta stunder när han fokuserade på annat, annars var det mellan våra skidor som gällde. Benen, nedre delen av ryggen och rumpan fick sig en rejäl genomkörare under veckan.

När vi kom hem möttes vi av höga snövallar och en härlig vinterdag. Söndagen var räddad, tvätt, snöskottning och pulkaåkning stod på schemat, även om William ville åka skidor. Vi är redan sugna på mer skidåkning, ska försöka ta några tillfällen i Flottsbro för att hålla lågan uppe. #älskasnö

l

%d bloggare gillar detta: