Affärsresa

Hur glamoröst är det egentligen?

I måndags flög jag till Oslo i tjänst, absolut givande, trevligt och välinvesterad arbetstid, men jag lär ju inse att jag inte besitter de där super krafterna som jag tydligen hade när jag var yngre.

Att resa i tjänst innebär inte allt för sällan tidig väckarklocka, rubbade mattider, ingen möjlighet till träning och barnen sover när man åker och när man kommer hem. Det går väl an någon gång ibland, men den här veckan blev lite extrem. Började veckan med en väckarklocka som ringde 03.40 för att göra mig redo att ta taxin som kom 04.20. Kom hem cirka 21 och då hade jag inte ätit middag, barnen sov såklart sedan länge. Tisdagen fick jag vara med sjuka barn på morgonen några timmar för att sen inte till jobbet och byta plats med min man. Höll i en systemutbildning och hade ett kvällsevent. Absolut väldigt trevligt och givande att träffa mina internationella kollegor, men jag hade en presentation som inte var klar, så när jag kom hem vid 23-tiden blev det ett kvällspass. Somnade vid 02.30 och upp igen klockan 05.40 för att hinna in till stan och nästa dags konferens. Kom hem strax innan 19 och då blev det sen middag innan barnen skulle i säng. Jag nattade dom frivilligt och la mig själv att sova samtidigt.

Något enstaka dygn här eller där går ju som sagt an, men flera dygn på raken och med så väldigt begränsad sömn får iallafall mig att vara helt förstörd resten av veckan. Med små barn som dessutom är sjuka är man ju glad för de timmar man får i vanliga fall och att då slakta nätterna ytterligare är inte helt optimalt för energin. Ibland önskar jag att jag kunde hitta den där växeln jag hade som ung mamma till mina stora killar.

Vad gäller maten behöver jag alltid planera och förbereda innan jag reser. Att resa med celiaki, (glutenintolerans) och vegetarisk kost innebär att man aldrig kan räkna med att hitta vettig och mättande mat på flygplatser och snabbmatsställen. Innan en resa behöver jag alltså planera ett par måltider och mellanmål för att vara på den säkra sidan. När jag i höstas reste till London i tjänst en vecka hade jag en hel ryggsäck med mellanmål, shakes och tilltugg för att överleva…

Vill jag resa mindre? Nja, älskar ju trots allt att resa både i tjänst och privat. I tjänst framförallt för att det är så effektivt att träffas och få återkoppling på många frågor om man har en tydlig agenda. Kanske att jag däremot ska se mina begränsningar och inte planera så optimistiskt framöver 🙂 Vart går nästa resa tro?

%d bloggare gillar detta: