Lösgodis – håll sockerråttan i styr

Candy store

Lösgodis är något jag äter ytterst sällan, dels undviker jag gelatin, vilket jag tycker är äckligt, där försvinner en hel del. Sen kan jag inte äta något godis som innehåller vetemjöl på grund av min celiaki. Där försvinner några sorter till. Kvar blir då några få hårda och några få lite sura, samt en del choklad. Självsanerande till viss del, kan bli sugen på lite choklad någon speciell dag i månaden, men har inte stora behov eller sug efter godis och inte lösgodis i synnerhet.

Men precis som för alla andra händer det att jag slarvar med maten och mellanmål, är trött och sliten och då kan det ibland slinka ner en och annan godis. Vill det sig riktigt illa så äter jag av de godisarna jag vet ska vara ok från en skål med lösgodis… Note to self – gör det inte! Jag blir alltid dålig. Tyvärr är jag så känslig i min celiaki att jag inte tål glykos framställt på vete, eller kontaminering. Dessutom ändrar tillverkarna recept ibland och man behöver lusläsa varje gång för att inte riskera att bli dålig.

Bot och bättring, viktigt med bra mellanmål och tillräckligt med energi under dagen för att inte känna suget och råka åka dit av misstag. Vet så väl vad som är bra att äta och vill verkligen hålla ett jämt blodsocker, men så kommer livet med resor i jobbet och mycket möten i vägen. Livet helt enkelt. Läge att klicka hem lite mer proteinbars att slänga ner i väskan när tiden är knapp. Planering och bra produkter hemma är A och O. Tipsa gärna om ni har några glutenfria proteinbars ni gillar. Var är det bäst att handla?

XX mamman som glömmer bort sig själv ibland.

%d bloggare gillar detta: