Going vegan – hyper nourishment

För att boosta min hälsa och må så bra jag bara kan i kroppen har jag lagt om min kost från glutenfri vegetarisk till antiinflammatoriskt vegansk. I praktiken minimera allt som kan trigga en inflammation i kroppen och ge kroppen den bästa förutsättningen att må bra och bli stark.

När jag ammade William, vår minsting fick jag på grund av hans allergier äta veganskt, sojafritt och glutenfritt. Det var helt klart utmanande och kämpigt, då hade jag ett annat motiv och sökte efter alternativ att ersätta mejeriprodukter med. Jag visste också att det var en begränsad tid. Ost var bland det svåraste att vara utan, men efter en tid vande jag mig och de veganska ostarna smakade riktigt bra till slut. Även om jag inte då ville erkänna det helt, så var känslan i kroppen helt otrolig. Jag mådde så mycket bättre och kände mig friskare. Har sedan jag återgick till min vegetariska kost vid flertalet tillfällen tänkt att jag borde gå tillbaka till veganskt, men inte riktigt haft motivationen fullt ut.

När kroppen började strejka och förra sommaren var väldigt utmanande, blev valet och motivet enkelt. Jag ville boosta min kropp och ge mig själv en chans att bli mitt starkaste och bästa möjliga jag.

Jag började läsa på och gick med i olika forum för detox och body cleanse, där fick jag tips om en amerikansk läkare som själv hade läkt sin Lupus med kostomläggning och träning, något som fångade mitt intresse. Jag klickade hem hennes böcker via Amazon, kikade på hennes föreläsningar och kände att det var rätt för mig. Jag gick ut hårt i slutet på oktober och höll mig väldigt strikt i drygt en månad. Förbättringen var markant. Sen kom födelsedagar, julfester och julfirande med familj, släkt och vänner. Det blev lite krokig väg helt enkelt, men mer om det nästa gång.

Är du nyfiken på att veta mer? Besök https://goodbyelupus.com/?s2-ssl=yes

%d bloggare gillar detta: