Elin

Knip – efterkontroll på MVC

“Kan du knipa runt mitt finger? Tänk dig en dragkedja som du stänger. Dra in naveln. Ok, vi provar med att du ska knipa strålen när du kissar”. Vad pratar hon om? Jag ligger ju här och tar i för kung och fosterland, känner hon inte hur duktig jag är? Redan på BB-hotellet började jag knipa och har gjort det de flesta dagarna med undantag för de senaste veckorna då jag slarvat. Tycker mig ha ganska bra koll på kroppen efter fyra barn och en hel del träning i bagaget så hittar jag väl muskeln, trodde jag… Öppenbarligen fick jag inte till mina fina knip. Kroppen ville liksom inte lyda. Med allvarlig min sa barnmorskan att om jag inte fått till det här efter sex månader så behövde det kollas upp. Hjälp, nu gäller det att ligga i hårdträn
ing. Knip camp here i come. Vips så ändrade jag mig och bad om att få det där bladet med övningar som jag tidigare tackat nej till med orden att “det här har jag koll på”.
På efterkontrollen pratade vi om förlossningen, min upplevelse av den och tiden efter.
Barnmorskan var imponerad över en så snabb igångsättning och att jag bara behövt en dos
cytotec och inget mer. Jag frågade om det gick bra att ha det lite mysigt med maken och hon
log stort och sa åh vad roligt att du är sugen så här tidigt, det är det inte alla som är. Oops,
ska jag känna mig över sexuell nu? Jag som var sugen redan efter några veckor, men avstod
då det fortfarande blödde ganska mycket. Vi diskuterade olika alternativa preventivmedel och jag mår tyvärr inte så bra av hormoner, har testat flera modeller men ingen har känts riktigt bra, tog hem information om hormon spiral så får vi se om jag vågar testa det igen. I dörren sa hon att vi ses kanske då om du vill sätta in spiralen, ja eller om det blir en femma svarade jag. Då såg hon smått förbryllad ut och när poletten trillat på plats började hon skratta.
Så kära kvinnor, knip för allt vad ni är värda!
%d bloggare gillar detta: